The best Side of kuzu göbeği mantar tohumu
The best Side of kuzu göbeği mantar tohumu
Blog Article
Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit elde edilmesinde kullanılır.
İstiridye mantarının tadına varmanız, onun klasik kültür mantarından ne kadar farklı olduğunu keşfedebilmeniz için ilk tarifimizi olabildiğince sade bırakıyor, biraz sarımsak, biraz da baharatla onu lezzetli bir şekilde pişiriyoruz. Kısa sürede hazır oluyor: İstiridye mantar sote tarifi
Dezenfekte edilerek hazırlanan mantarlar daha sonra temiz bir beyaz karton veya temiz bir beyaz karton veya temiz bir cam üzerine, sap ve lameller aşağıda gelecek şekilde yerleştirilir. Hava akımını engellemek ve aseptik koşulları sürdürmek amacıyla üzeri temiz bir cam fanusla kapatılır. Usual oda sıcaklığında birkaç gün sonra şapka kendiliğinden açılır ve lameller görülür. Lamellerin üzerinde oluşan olgun sporlar cam veya karton üzerine dökülmeye başlar. 18-19°C'de bırakılan mantarlar oldukça bol spor bırakmaktadır. karton veya cam üzerinde siyah kahverengi bir iz meydana getiren sporlar bir suluboya fileırçası lawnımıyla toplanıp steril cam kaplara konur ve kapların ağzı kapatılır. Elde edilen sporlar taze olarak kullanılabileceği gibi uzun süre saklandıktan sonra da çimlendirilebilirler. Kuru ve serin bir yerde mantar Sporlarının altı ay canlı kalabildiği bildirilmektedir. Sporlar soğukta muhafaza edildiğinde bu süre birkaç yıla kadar çıkabilir.
Bu nedenle mantarı üretirken aynı zamanda farklı fiyatlarla alternatif satış kanalları bulunmalıdır.
· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye sahip tohumları seçin. Bu genellikle mantar yetiştirme kitleriyle birlikte gelir veya çeşitli satıcılardan temin edilebilir.
Doğada istiridye mantarının gelişimi ormandaki sis sayesinde oluşur. Bu nedenle en yüksek verim yapay sis oluşturarak alınabilir.
Eğer kit üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları click here ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-two gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez gardenımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini one santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.
" Mantarlar doğada bulunan hayvan ya da bitki sınıfileına dahil değildir. Ayrı bir tür olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı türleri zehirli olabilmekle birlikte, yenilebilen türleri besleyici ve lezzetlidir. "
Misel ön gelişme dönemi kompost içine karıştırılan mantar misellerinin gelişmesi için belirli sıcaklıkta tutuldukları aşamadır Misel ön gelişme döneminde kompost sıcaklığının twenty-25°C arasında tutulması gerekmektedir.
Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çOkay daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.
60 gün boyunca whatsapp destek hattımızda sizlere kitinizi aldığınız günden başlayarak teknik destek verilecektir.
İstiridye mantarı yetiştiriciliği için istiridye mantarı yetişme sistematiğini iyi kavramak gerekir. İstiridye mantarı doğada kavak ve kayın ağacı köklerinde, nemli, serin, oksijeni bol ve karanlık ortamda yetişen bir mantardır. Dolayısıyla en great yetişme koşulları da doğal ortamındakine yakın olmalıdır.
Kuru madde oranı yüksek ve dengeli olan, tohumu kaliteli olan, sıcaklık, nem ve havalandırması iyi yapılmış bir kompost %35 civarı verimli olacaktır.
Ancak istiridye mantarının best yetişme koşulları ile rehberlik yapan firmaların verdiği bilgiler arasında bazı önemli farklar olabilir.